Få råd för mer – så sparar du pengar i vardagen

En stor del av onlinebutiker erbjuder idag ett brett utbud av leveranssätt. Det mest populära är för närvarande paketbutiker och då kan du helt enkelt gå förbi för varorna när det passar dig bäst. Frakttypen är verkligen okomplicerad, och ofta också den mest lättköpta leveransmetoden.

Du ska lika gärna låtsas att du får paketet skickat dit du bor eller till ditt arbete. Fraktlösningen kommer tyvärr att bli lite dyrare, men också mycket tillgänglig. Den mest lättköpta leveransmetoden kan inte förnekas att vara att hämta produkterna själv, vilket tyvärr beror på att du befinner dig inom kort avstånd från nätföretagets fungerande lager.

Många webbshoppar på internet lovar dag-till-dag-leverans på många av sina varor, men kom ihåg att detta kräver att beställningen görs tidigare än en exakt tidpunkt, med hänsyn till att de har möjlighet att bli lyckas få loss produkten innan lagerpersonalen åker hem.

En del e-handlare erbjuder fri frakt, men ofta kräver detta att du beställer till ett fast pris. Annars måste du ta den billigaste leveransversionen, vilket vanligtvis – oavsett om du befinner dig i Randers, Frederiksværk eller Støvring – är att få dina produkter körda till ett utlämningsställe.

Online shopping fortsätter att bli mer populärt

Det har visat sig vara mycket överkomligt för alla att bedöma prisnivån på olika e-butiker och tack vare detta har många onlinebutiker haft att sänka reapriserna på speciellt deras bästa inom testprodukter – för barn, men även för damer och herrar – avsevärt, och även ibland utföra frakt utan kostnad.

Men det kan ändå vara lönsamt att jämföra enskilda internetwebbbutiker för rabattkoder innan du beställer, så att du inte tvivlar på att få det mest överkomliga priset.

Ändå bör man inte förbise att om en e-butik annonserar varor till ett reapris som är otroligt utmärkt, bör detta ofta vara en indikator på en bedräglig e-butik. Köp med vanliga betalkort omfattas däremot av en lag som skyddar dig som köpare mot bedrägliga internetföretag.

Vi rekommenderar generellt köp med vanliga betalkort eller betalningar med mobiltelefonen. Som ett alternativ kan du använda en lösning som ViaBill när du hellre vill betala av kostnaderna över en tidsperiod.

Innan någon handlar från en e-handlare behöver du vanligtvis läsa nätbutikens villkor, men det är vanligtvis inte särskilt intressant.

Ett alternativt förslag kan vara att titta närmare på om webbutiken är e-märkt godkänd, eftersom det borde vara ett tecken på att internetföretaget följer gällande dansk lagstiftning, förutom att hemsidan regelbundet är inspekteras av specialister som är mycket insatta i lagstiftningen. Det ger dig också chansen att få hjälp om du stöter på problem med din shopping.

Beställ till din bostad eller till din arbetsplats

Trustpilot erbjuder några stabila genvägar för att se en stor del av tidigare konsumenters erfarenheter och på grund av detta är det vettigt att du observerar onlinebutikens betyg innan du handlar.

Facebook erbjuder dessutom regelbundna tillförlitliga genvägar för att få en inblick i onlineverksamhetens kundnöjdhet. Här finns det många nätföretag som ger kunderna möjlighet att registrera en recension av sin köpupplevelse, som också ska användas för att avgöra hur nöjda kunderna är.

Information om varor och e-butiker stöds då och då, men reservationer görs för korrigeringar som eventuellt har realiserats efter att vi senast uppdaterade den visade informationen.